Motorola med mixerpult

Motorola er på banen med en konkurrencedygtig ungdomstelefon med farveskærm, brugervenlig GPRS og sågar en mixerpult, så man selv kan rode med de flerstemmige ringetoner. Skærmen er lovlig lille, og der mangler understøttelse af MMS-beskeder, men til gengæld er prisen i orden. Mobiltelefonen koster under 1.500 kroner uden tilskud fra teleselskaberne.

Lille sag

Hvorfor følge strømmen, spørger en af verdens største mobilproducenter, Motorola, efter at have sendt sin nye ungdomsmobil på markedet.

http://direct.motorola.com/dns/ProductHome.asp?country=DNK&language=DNS&productid=29097" target=_new>Motorola C350 rummer en lang række funktioner og virker konkurrencedygtig i forhold til konkurrenterne i prisklassen op til 1.500 kroner.

Telefonen er lille og vejer kun 85 gram. Plastikken er hård og glat og leder tankerne hen på nogle af de asiatiske mobiltelefoner, eksempelvis Panasonic GD67, som vi http://www.pcworld.dk/default.asp?Mode=2&ArticleID=3800" target=_new>tidligere har testet.

C350 er meget omgængelig, og i den vigtigste disciplin, mobilsnak, giver den ingen problemer.

Motorolaen har en farveskærm, der udnytter de 4.096 farver glimrende. I forhold til telefonens størrelse virker skærmen med sine 96 x 65 pixels lille, og det er synd.

Der er plads til tre linjers tekst i skærmen, og ved længere SMS-beskeder, læsning af WAP-sider og brug af andre funktioner er der for lidt plads.

Tasterne er små og hårde, men meget præcise at bruge. Med den lille skærm kunne et joystick, man kan scrolle ned over teksten med, være en stor hjælp, men det går man forgæves efter.

Nem GPRS

C350 tilbyder datateknologien GPRS, og testtelefonen var født med indstillingerne til selskaberne TDC Mobil, Orange og Telia. Det er en god oplevelse, at man ikke fra starten skal rode med koder og IP-numre for at få telefonen til at virke.

GPRS kan bruges til hurtigt at surfe på WAP-sider. Forbruget afregnes pr. megabyte data, og ikke efter den forbrugte tid. Datateknologien kan også - sammen med et USB-kabel - bruges til at få den bærbare pc eller lommecomputeren på nettet.

Motorola har fuldt berettiget været berygtet for håbløse menusystemer, der var ulogiske og alt andet end brugervenlige. Det er der lavet om på nu.

Motorola C350 har en fin menu med animerede ikoner, og har man særlige ønsker til den rækkefølge, menu-punkterne skal præsenteres i, kan den ændres i en håndevending.

En klar mangel ved telefonen er, at den ikke kan håndtere multimediebeskeder (MMS). Standarden er langt fra udbredt endnu, men stort set alle, der præsenteres for de levende beskeder med lyd og billeder, lader sig imponere.

De manglende MMS-understøttelse giver konkurrenter som Nokia 3510i og Sony Ericsson T300 klare forspring.

Selvfølgelig kan Motorola sende almindelige SMS-beskeder samt de lidt mere avancerede EMS'er med plads til simpel grafik og lyd.

Mixer

Indtastningen hjælpes af en anden type intelligens end den kendte T9-teknologi fra blandt andre Nokia og Sony Ericsson. Motorolas variant hedder iTap og virker tilsyneladende lige så effektivt, når man har vænnet sig til forskellene.

Med lydsporene kan man mikse sine egne ringetoner.
Når C350 henvender sig til ungdommen, byder den naturligvis på flerstemmige (polyfoniske) ringetoner. Motorola er endda gået så vidt, at brugeren kan redigere i ringetonerne med et specielt mixer-program i telefonen.

Mixeren er til at forstå, men resultatet afspejler tydeligt, om man besidder musikalsk talent og har det fornødne kendskab til noder. Uanset hvad er det muligt at skabe unikke ringetoner.

På Motorolas hjemmeside kan man købe ringetoner eller lydspor, der er klar til at blive mixet, for tre euro (22 kroner) stykket.

Tjenesten udbydes af indholdsleverandøren Handango og er et glimrende initiativ, da de fleste portaler sjældent understøtter andet end Nokias mobiltelefoner.

Samlet set er C350 et behageligt bekendtskab. Hvis man ikke ønsker at følge strømmen (læs: købe Nokia lige som alle de andre teenagere), er Motorolas nye model et godt bud.

Den vejledende pris er 1.495 kroner uden tilskud fra mobilselskaberne. Med tilskud er telefonen set til under 500 kroner.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Advania Danmark A/S
Hardware, licenser, konsulentydelser

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere